Bilde av matproduksjon hos Sør Fløtten gård

Bærekraftig matproduksjon

Å drive bærekraftig matproduksjon vil si å ta vare på gårdens ressurser slik at det kan produseres mat her i framtida også. Målet vårt er å bruke mest mulig lokale ressurser i produksjonen, og beite er en viktig del av drifta.

Lokalmat – direkte fra bonden

Vi driver spesialisert kjøttproduksjon, og har 45 ammekyr av rasene Aberdeen Angus og Limousine. Ku og kalv går sammen til kalven er om lag et halvt år gammel. Deretter fores kalvene på gras og kraftfor til de sendes til slakteriet, cirka 16 måneder gamle. Les gjerne mer om dyrene på gården.

Slaktingen foregår hos Nortura på Rudshøgda. Derfra tar vi noe kjøtt tilbake, som videreforedles på gårdskjøkkenet vårt. Slik kan vi tilby bærekraftig lokalmat, direkte fra bonden. Kjøttet er ikke ureist, men det er så kortreist som det lar seg gjøre, og du kan være helt sikker på at det kommer fra vår gård. Tusen takk til Nortura, som gir oss denne muligheten!

Om sommeren er halve besetningen på setra, hvor de slippes i utmarka og lever glade dager på friskt og frodig fjellbeite, 800 m.o.h. Resten av besetningen tilbringer sommeren på beite i Tylldalen. Beiting er lik topp dyrevelferd, god ressursutnyttelse og god smak på kjøttet. Et kinderegg. der altså!

SE VÅRE KJØTTPRODUKTER I NETTBUTIKKEN

Sommerferie på sætra i Aumdalen
Lykkelige kyr på sætra på sommerstid.
Ronny Hogstad på gårdskjøkkenet på Sør Fløtten Gård i Tylldalen
Fornøyd bonde med nytt gårdskjøkken.