Biff med ovnsbakte grønnsaker

Oppskrift til to personer

Ingredienser

  • 500 g mørbrad eller entrecote av storfe fra Sør Fløtten
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss meierismør
  • 2 store mandelpoteter
  • 1 stor gulrot
  • 1 rødløk
  • ½  paprika
  • Saften av ½ sitron
  • 2 ss meierismør
  • Flaksalt 
  • Grovkvernet pepper
  • 2 vårløk

Slik gjør du

Romtemperer kjøttet, del det i passe biffstykker, og vend stykkene i salt og pepper. 

Forvarm ovnen til 180 grader.

Vask og skrell grønnsakene. Kutt dem i strimler og legg i en ildfast form sammen med smøret. Smak til med sitronsaft, salt og pepper. Stek i 30 minutter til grønnsakene er møre. Strø over hakket vårløk før servering. 

Smelt smør i en stekepanne, og legg kjøttbitene i pannen når smøret bruser. Stek til det begynner å piple kjøttsaft. Snu og stek videre i 1 min på den andre siden. La kjøttet hvile litt før servering.

Bon apetitt!

Biff med ovnsbakte grønnsaker, til oppskrift fra Sør Fløtten Gårdsmat

Produkter brukt i oppskriften